Behoud trotse monumenten door middel van crowdfunding. Doe óók mee!

De Hollandsche Manege

  • 100% bereikt
  • € 500.100 bereikt van € 500.000
  • succesvol!

Spring óók in het zadel voor De Hollandsche Manege en geef haar grandeur terug!

U heeft vast weleens gehoord van De Hollandsche Manege, de met koninklijke allure gebouwde stadsmanege aan het Vondelpark. Die allure heeft de manege helaas al lang niet meer. Wij willen deze oudste stadsmanege van Europa haar grandeur teruggeven. Spring met ons in het zadel en geef De Hollandsche Manege weer een mooie toekomst!

De Hollandsche Manege is in 1882 gebouwd, op initiatief van een gezelschap vooraanstaande Amsterdammers. De elite en het koningshuis konden er hun rijkunst beoefenen. De veelgevraagde architect Van Gendt, ook bekend van het Concertgebouw, kreeg de mooie opdracht. Hij putte uit een rijk arsenaal aan klassieke stijlen, maar vooral zijn bijzondere dakconstructie in de rijzaal is uniek.

DE OUDSTE STADSMANEGE VOOR ALLE “PAARDENGEKKEN” EN MONUMENTENLIEFHEBBERS

De Hollandsche Manege is als oudste stadsmanege van Europa nog steeds in gebruik!
Wekelijks zijn er maar liefs 700 lessen, toegankelijk voor alle paardenliefhebbers. Al jarenlang is er niets aan onderhoud gebeurd en zijn in het verleden verminkende aanpassingen uitgevoerd. Wij, de Vrienden van Stadsherstel, willen Stadsherstel, de kersverse eigenaar, helpen om deze prachtige manege in oude stijl terug te brengen. Minstens net zo belangrijk zijn de moderniserende aanpassingen van de stallen, zodat deze aan de huidige eisen voor dierenwelzijn voldoen. Dankzij een aanzienlijke Vriendenbijdrage heeft Stadsherstel De Hollandsche Manege kunnen aankopen.

HOE GAAT STADSHERSTEL HET VERSCHIL MAKEN

Wat is er nou mooier voor een monument dan de oorspronkelijke functie behouden? Niets, wat ons betreft. We staan voor een behoorlijke uitdaging, maar daar gaan we graag voor in galop! Naast het restaureren en aanpassen van de manege wordt Het Levend Paardenmuseum, waar de klassieke paardrijkunst tot leven komt, nieuw leven ingeblazen. Want alleen met een houdbaar plan kan de manege haar toekomst vrolijk dravend tegemoet gaan.

WAT IS ER NODIG VOOR DE MANEGE

Stadsherstel kampt met een tekort van € 2,1 miljoen euro. € 1,6 miljoen hoopt zij via subsidies en bijdragen van fondsen bij elkaar te krijgen. Wij als Vrienden gaan ons inzetten om de ontbrekende € 500.000 via crowdfunding bij te dragen. Onze vorige crowdfundprojecten hebben bewezen dat er zeer veel monumentenliefhebbers zijn, die óók de noodzaak van de projecten inzien. We roepen daarom iedereen met een groot hart voor paarden én alle monumentliefhebbers op om mee te doen. Met grote, maar zeker ook met kleine donaties. Werkelijk iedereen kan zijn steentje aan de manege bijdragen en daar laten wij u dan ook graag van genieten.

Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage!

Met vriendelijke groeten en ik hoop u graag een keer te zien bij de manege,

Stella van Heezik
Vereniging Vrienden van Stadsherstel

p.s. heeft u vragen of wilt u op een andere manier bijdragen? Ik ben te bereiken via stella@stadsherstel.nl, 020 5200075 of 06 53434767

U kunt op uw eigen manier meedoen, elk gewenst bedrag is zeer welkom.

Zo doet u mee!
Doneren via deze site?
U kunt elk gewenst bedrag geven. Alle bijdragen zijn van harte welkom! Bij de verschillende donaties horen bijpassende cadeautjes, die kunt u hiernaast vinden.

Liever gewoon overmaken?
Als u liever niet via deze site wilt doneren dan kunt u ook rechtstreeks uw bijdrage overmaken via het rekeningnummer van de Vrienden van Stadsherstel IBAN: NL66 INGB 000 5659 267 o.v.v. Manege, adres en bedankje (als u het bijbehorende bedankje wilt ontvangen).

Een onderdeel adopteren ?
Ook kunt u vanaf € 1.000 een tastbaar onderdeel van de manege adopteren. Stelt u zich eens voor dat u de trotse mecenas bent van een zinken paardenhoofd, of het mogelijk maakt dat de stal van Roderick wordt verbeterd. Stuk voor stuk dragen deze onderdelen bij aan het behoud van de oudste stadsmanege van Europa. Meer informatie over het adopteren kunt u binnenkort hier vinden.  

Zelf een actie starten?
Dat is natuurlijk ook erg leuk om te doen. U kunt dat online doen zoals de Rotary Amsterdam dat doet (zie het voorbeeld bij donateursacties hierboven). Wilt u een actie starten? Neem dan contact met ons op. 

Meer lezen, foto’s en open dagen?
Klik op Nieuws boven in het scherm of lees elke maand de Stadsherstel nieuwsbrief met veel manege nieuws. Inschrijven kan HIER. Als u via deze site doneert krijgt u automatisch onze digitale nieuwsbrief.
Vragen? Stel ze gerust aan Stella van Heezik stella@stadsherstel.nl, 020 5200075 of 06 53434767
Klik hier om alvast het nieuwsbericht op de website van Stadsherstel over De Hollandsche Manege te lezen.